July 25, 2024

Uputstvo za upotrebu (Ne, stvarno, uputstvo za upotrebu)

rpt

 

27words.rs je sajt koji Lazar Divjak pod punom moralnom i krivičnom odgovornošću i uz pomoć jednog broja prijatelja i bliskih saradnika vozdiže tokom zimske pauze fudbalske sezone 2019/20, a kojim se već neko vreme bavio kao Mića Tomić onim svojim kršem u Pričama iz Radionice. Više detalja o autoru, motivaciji i ostalim glupostima možete pronaći na ABOUT/BIO.

Roll Intro Tape je knjiga koju sam pisao između 2005. i 2015, a koju je 2016. izdao Long Play. Knjiga govori o odrastanju, muzici i koncertima, i izbor priča/poglavlja iz knjige nalazi se na ROLL INTRO TAPE. Što se cele knjige tiče, izgleda da je slabo ima po knjižarama (kažu da su je rasprodali), a još možda pedesetak primeraka ostalo je i može da se poruči preko Kontakt sekcije.

Roll Intro Tape je trebalo da bude knjiga koja će završiti sve knjige, ali je ispalo da me je ili njen (uslovno rečeno) uspeh polakomio, ili sam shvatio koliko mi pisanje prija, pa sam u međuvremenu dobio razne ideje (koje uključuju ali nisu ograničene na još barem dve-tri knjige).

7-INCH je deo sajta u kom će se pojavljivati novi singlovi. Mesto za priče koje prilično podsećaju na one iz Roll Intro Tape, samo su nastale kasnije i stoje bez nekog zajedničkog luka. Ovaj deo sajta će se najčešće ažurirati. Ne bukvalno ovaj, nego OVAJ. Tu će se povremeno kačiti nove priče.

RECENZIJE je prostor za tekstove u kojima za divno čudo nisam ja u glavnoj ulozi (u onoj meri u kojoj je to moguće, naravno), koje sam pisao u vezi sa koncertima i albumima koji su stvarno mnogo dobri i bitni, i koji su (tekstovi) objavljivani po nekim ozbiljnijim sajtovima i portalima. Striktno govoreći, radi se o recenzijama, ali ja prvi ne volim da čitam recenzije (dosadne su, brate), otud i taj eklektički otklon u štivu.

PRESS su na jednu gomilu postavljeni tekstovi, audio i video snimci gotovo svih pojavljivanja u medijima akonto mojih pisanija. Esencija egocentrizma.

Kao što to naslov nedvosmisleno sugeriše, VIDEO je deo sajta gde su postavljeni namenski video klipovi. Reč je o snimcima ljudi o kojima sam pisao, ili koji su na neki način povezani sa onim o čemu sam pisao, a koji čitaju ono što sam napisao. Osim u jednom slučaju, klipove odlikuje potpuno odsustvo režije, ali su zato od srca.

Pokušaj opisivanja čemu služi KONTAKT deo sajta je najuludnije potrošenih 10 sekundi u mom životu.